Horstmann-tekniikat ovat yksinkertaisia, lempeitä kehotyöskentelytekniikoita, jotka vapauttavat fyysisiä, henkisiä ja tunneperäisiä tukkeumia. Hoitotekniikan alkuperä on Australiassa, joka on yksi johtavia täydentävien hoitojen maista. Tekniikat kehitti australialainen luontaisterapeutti Trish Trowbridge. Tekniikat pohjautuvat vanhaan teoriaan, jonka mukaan traumat ja negatiiviset kokemukset elämän varrelta kerääntyvät kehon solumuistiin – erityisesti lantion seudulle, hartioihin ja jalkoihin. Nämä energiatukkeumat voivat aiheuttaa asentovirheitä, tasapainottomuutta ihmisen käyttäytymisessä ja biokemiassa sekä epävireisyyttä kehon energiajärjestelmässä.

Fyysisesti tekniikat lisäävät nivelten ja lihasten notkeutta, poistavat selkäkipua ja lantion virheasentoja. Hoidossa hoitaja käsittelee erityisiä energiapisteitä hoidettavan keholla ja samalla liikuttelee varovasti hoidettavan käsiä ja jalkoja.

Lantioseudun vapautus

Lantioseudun vapautus on ensisijainen hoito käsiteltäessä alaselän kipuja ja jäykkyyttä. Hoito auttaa lantioseudun jänteitä ja nivelsiteitä palautumaan alkuperäisille paikoilleen. Se on tehokas hoitomuoto, joka saa aikaan nopeita positiivisia tuloksia alaselän ja ristiselän rakenteellisissa ongelmissa ja energiatukkeumissa. Se antaa usein nopean lievityksen kipuun.

Tämä voimakas menetelmä on ihanteellinen hoidettaessa oireita, jotka liittyvät lantion alueen tiedostamattomiin jännitystiloihin.

Hartiaseudun vapautus

Hartiaseudun vapautus auttaa lievittämään kipuja ja jäykkyyttä hartiaseudun lihaksissa, jänteissä ja nivelissä. Se soveltuu erityisen hyvin päänsäryn sekä niska- ja hartiaseudun jännitystilojen lievittämiseen.

Jalkojen vapautus

Jalkojen vapautus on ainutlaatuinen, yksinkertainen ja tehokas menetelmä koko selän hoitoon. Se vapauttaa niin rakenteellisia kuin verenkierto-, lihas-, hermo- ja meridiaanijärjestelmien energiatukkeumia. Jalkojen vapautusta käytetään usein yhdistettynä muihin Horstmann-tekniikoihin.